O nouă icoană pentru biserică!

27 Aprilie 2018

Biserica, sfânt locaș destinat rugăciunii, este un spațiu aparte, un spațiu care te rupe de cotidian, de firesc, de lumesc și te transpune într-o stare duhovnicească de apropiere de Dumnezeu și de cele sfințitoare ale Lui. Așa cum Dumnezeu ne poartă de grijă, simțim și noi nevoia să-I arătăm aprecierea și să facem și noi la rândul nostru gesturi prin care să ne exprimăm gratitudinea noastră, iar un mod de a împlini acestea este purtarea de grijă față de sfântul locaș. În acestă purtare de grijă, o enoriașă cu dragoste față de sfântul locaș, mătușa Elisabeta Dutcă alături de alte persoane dragi ei, necontenit au înfrumusețat biserica cu diferite odoare. Din această grijă necontenită a izvorât un gând, și anume, de a nu repeta în mod ciclic repictarea icoanei murale a Sfintei Cuvioase Parascheva de deasupra ușii de la intrare în sfântul locaș, ci de a săvârși ceva temeinic, de mai lungă durată, care să reziste intemperiilor și diferențelor de temperatură, dar totuși care să se păstreze și frumoasă și caldă în expresivitate, așa că a purces gândul realizării unui mozaic în locul icoanei degradate.

În contextul în care, cu anevoie se strâng bănuți pentru construirea unei noi case parohiale, Sfânta Cuvioasă Parascheva ne-a binecuvântat pornirea, și prin implicarea celor care s-au regăsit în bucuria de a înfrumuseța sfântul locaș, avem astăzi o icoană cu totul deosebită! Mulțumesc pe această cale celor implicați: Dutcă Elisabeta, Sandu Marinică, Faraon Gheorghe, frații Belehuzi, Pânzăruc Maria cu copii și nepoții, Simiușcă Eugenia, Rusu Petru și Constanța, Onceriu Cristi, Aghiniței Maria, Vieriu Gabriel și Dana, Andrei Ion și Maria, Codină Lidia, Sandu Elena, Dănilă Costel și Anișoara, Ionescu Maricel și Teodora, Avădănei Ion și Stela, Holoc Ion, Șmahon Gabriela, Pană Emil și Crina, Onceriu Gheorghe, Sandu Doina, Huțanu Săvel și Maria, Șmahon Ionel și Lenuța, Avădănei Dinu și Livia, Cirimpei Maricica, Șcrab Vasilica, Hanachiuc Sofica, Știrbu-Nicorici Florentin Constantin și Mihaela, Bahrin Adela, Livinschi Vasile, Matei Maria, Chelariu Elena și Codină Radu și Viorica.

Mulțumim bunului Dumnezeu că ne-a învrednicit de acestă lucrare deosebită și Sfintei Cuvioase Parascheva, și nu ne rămâne decât să mai spunem:

Bucură-te Sfântă Parascheva, mult-folositoare!

 

(pr. Merăuță Vasile)