Training catehetic la Protopopiatul Săveni

Cuvinte duhovnicești Martie 22, 2017

În data de 23 februarie 2017, începând cu ora 14, a avut loc la Protopopiatul Săveni un training catehetic susținut de părintele inspector Bogdan Racu, din partea sectorului învățământ al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

         La eveniment au participat atât părintele protopop Constantin Macuc, părintele referent Călin Mardar, responsabilul de cateheză, pr. Vasile Merăuță, cât și alți 13 preoți din cadrul Protopopiatului Săveni, dintre care 8, urmând să susțină catehezele demonstrative în perioada 28 martie – 7 aprilie 2017.

         Training-ul a început prin amintirea materialelor catehetice disponibile, realizate prin intermediul departamentului cateheză (info-catehetic, afiș catehetic, programa catehetică etc.), și pornind de la acestea s-a accentual faptul de a nu fi confundată cateheza cu predica.

         Referitor la programa catehetică de anul acesta, s-au evidențiat noutățile care vin în ajutorul prea cucernicilor părinți ce vor susține cateheze tematice din cadrul programei.

         Punctual, a fost analizat fiecare moment al catehezei, solicitându-se pentru aceasta intervenția prea cucernicilor părinți participanți la eveniment.

         După ce au fost parcurse și analizate toate momentele unei cateheze, a fost folosită, ca și exemplu de metodă catehetică, photolanguage pentru o cateheză a cinstirii icoanei, în urma căreia s-au implicat sârguincios fiecare participant în parte, dovedind prin aceasta că metodele propuse de programă pot trezi un real interes față de tema propusă.

         În final putem spune ca training-ul și-a atins scopul, atât pentru faptul de a fi mai bine înțelese materialele catehetice puse la dispoziție, cât mai ales pentru a opera în cadrul activităților catehetice la un nivel mai ridicat prin accesibilitatea învățăturilor de credință și prin implementarea metodelor care să facă mai atractive informațiile oamenilor.

 

(Responsabil catehetic, pr. Merăuță Vasile, parohia Cuvioasa Parascheva – Puțureni)

Citește alte articole despre: training