Sprijiniți Parohia Cuvioasa Paraschiva Putureni!

Anunțuri / comunicate Ianuarie 7, 2019

În prezent, în satul Puțureni există o casă parohială, o casă de chirpici ridicată în anul 1950, fără fundație, cu multe crăpături, cu o structură care prezintă o reală stare de degradare... doi ani la rând s-a incercat o refacere a ei, însă fără o structură de rezistență, cu structura lemnoasă precară, tâmplăria ineficientă, care scade mult din confortul termic, a problematizat faptul dacă se merită această investiție.

Preotul alături de d-mna preoteasă și cele trei fetițe ale lor, una de 7 ani, una de 4 ani și cealaltă de 2 an, s-au nevoit și se nevoiesc în continuare să trăiască în această casă parohială care oferă în sezonul rece un spațiu locuibil doar de 7,5mp, celelalte camere fiind mult prea reci pentru a putea sta în ele. Necesitatea existenței unei case parohiale normale rezultă tocmai din faptul că este solicitată și uzuală.

În urma hotărârii enoriașilor și cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, parohia noastra, prin mila lui Dumnezeu, va construi o nouă casă parohială. Am primit sprijin de la firma Nord Proiect Botoșani care a realizat proiectul gratuit, iar apoi am obținut avizele necesare.

În anul 2016 s-a turnat fundația la noua casă parohială, iar în anul 2017 s-au zidit pereții și prin generozitatea și implicarea exclusivă a D-lui Temciuc Nicu, din localitatea Ungureni (fost fiu al satului), s-a turnat și placa superioară.

În anul 2018 s-a ridicat structura acoperișului, și pentru a încheia în timpul util, pentru că pe 6 septembrie expira autorizația de construcție, am luat pe datorie tabla cu toate accesoriile, pentru ca în final să vedem construcția acoperită. În acest context multumim Consiliului Local al Primăriei Coțușca pentru avizul favorabil de a achita factura de 12000 RON.

În anul 2019 s-a pus tâmplăria de termopan pe interior și exterior, o bună parte a facturii fiind platită de Consiliul Local Coțușca prin donația de 10000 RON, restul prin contribuția enoriașilor.

Puteți face donații în contul IBAN RO59RNCB0046052861740001 deschis la BCR sucursala Săveni.

Sau pentru contribuabili puteți completa formularul 230, bifând la secțiunea III. punctul 2. căsuța cu Susținerea unei unități de cult, cu denumirea PAROHIA CUVIOASA PARASCHIVA - PUTURENI, cu codul de identificare fiscală 13282132, cu contul bancar (IBAN) RO59RNCB0046052861740001, sau descărcându-l completat din atașamentul de mai jos

 

cu binecuvântare, pr. Merăuță Vasile

Citește alte articole despre: constructie casa parohiala Putureni